28 mei 2011 - Kalárizs Táncház - Utrecht

Kalárizs Táncház Utrecht 28 mei 2011
Dansen uit Vajdaszentivány – Transsylvanië
Middagles 14:00-17:00
Docent: Marc Bout
De dansen uit Vajdaszentivány worden tegenwoordig regelmatig gespeeld in het Hongaarse danshuis. Zowel de dansen als de muziek behoren tot de meer ontwikkelde en verfijndere in hun soort. In de parendansen worden draaien en andere figuren ingezet door middel van een doek (meenemen dus!). Dat is even wennen. In
combinatie met de typische dansstijl uit de streek Székelyföld levert het een bijzondere, vrolijke en wervelende dans op met een eigen cadans.

De dansserie uit Vajdaszentivány bestaat uit 6 dansen: een Verbunk (mannendans) en vijf parendansen: Sebes forduló, Csárdás, Korcsos, Cigánycsárdás en de snellere Batuka. Leuk om weer eens op te frissen, of om kennis te maken met deze bijzondere dansstijl.

Om vast wat inspiratie op te doen:

Avond19.00-23.00 u  
Herhalingsuurtje Korte herhaling/verdieping van het middagprogramma


Danshuis met orkest ÖrdöngösTijdens het danshuis is er voor minstens 1 dansserie een aanleerkring, waarin basispassen en figuren worden aangeleerd voor mensen die de dans nog niet beheersen.




Foto’s en video op internet
Onder de agenda staan enkele links naar foto’s en filmpjes van het danshuisjubileum in november en het afscheidsfeest van Michel van Langeveld in maart.